Club activiteiten, evenementen en kampen

Zomerkamp

Ieder jaar houdt de VCH een zomerkamp. De afgelopen jaren was de VCH te gast op verschillende Duitse vliegvelden, zoals Bad Berka, Konz-Könen, Schmallenberg-Rennefeld, Varrelbusch, Hoya en Celle Scheuen op de Lüneburger Heide. In de omgeving is er altijd voldoende te beleven voor de aanhang, en voor op de regenachtige dagen. Ook op Nederlandse velden is de VCH af en toe te gast, zoals Ameland, Veendam, Malden of den Helder/Noordkaap. Bekijk hier een filmpje van de MDR over de VCH in Trier.

VCH clubwedstrijdLustrum, langste vliegdag & Familievliegdag

Elk jaar rond 21 juni houdt de VCH haar jaarlijkse 'langste vliegdag'. Van zonsopkomst tot zonsondergang wordt er gevlogen en de familieleden van de vliegers worden speciaal in het zonnetje gezet. 's Avonds is er een barbecue.

Pinkster Overland-4-daagse

Het lang-weekeind van Pinksteren staat in het teken van de clubwedstrijd van de VCH. Alle club- en privévliegtuigen krijgen een opdracht, en 's avonds worden de vluchten met elkaar vergeleken. Ook minder ervaren leden kunnen overlandervaring opdoen in de tweezitters!

Voorjaars- en najaarskamp

In het voorjaar wordt een kamp op Hoogeveen georganiseerd voor iedereen die in korte tijd veel wil vliegen. Er wordt speciale aandacht besteedt aan leerlingen. Ook voor overlandvliegers een prima gelegenheid om een tentje of caravan op te zetten.

Wedstrijddeelname

Leden van de VCH doen met succes jaarlijks mee aan Nederlandse en internationale wedstrijden zoals de Sallandse Tweedaagse, Amstelglide, Defensiekampioenschappen, Zomerwedstrijden, NK (-Clubklasse), Gelderse Tweedaagse, de Nationale Junioren Wedstrijden op Venlo, Klix en Klippeneck. Een van onze leden heeft in 2009 deelgenomen aan de WK Junioren in Finland, en schreef in 2013 de junioren wereldtitel op zijn naam in Polen.
Op een wedstrijddag wordt een opdracht uitgezet langs een aantal keerpunten. De route is afhankelijk van het weer en is soms wel 500 km of meer. De vlieger die het snelst de opdracht rondvliegt wint de dag; er wordt een klassement opgesteld om de uiteindelijke winnaar te bepalen- maar het gaat voornamelijk om het vliegplezier.

Wings & Wheels

Dit jaarlijkse festival vindt plaats in mei, meestal op Hemelvaartsdag. Open dag van het hele vliegveld en een groot feest, demonstratie van oude vliegtuigen en voertuigen, ambachten, muziek, dans en vermaak!

Dauw- en avondvliegen

Af en toe worden rond zonsopkomst de lier en een paar zwevers naar buiten gereden. In de vroege uurtjes kunnen we vaak genieten van een rustige lierstart en een prachtig uitzicht over de met grondmist bedekte velden en de ontwakende stad Hoogeveen. Op dezelfde manier gaan we soms 's avonds ook door tot zonsondergang. De lichtjes in de stad en wijde omgeving samen met wat heteluchtballonnen zorgen voor een sfeervolle vlucht.

Lieravonden

Iedere vrijdagavond wordt bij gunstig weer een avond georganiseerd waarop de VCH leden lierstarts kunnen maken. Vanwege de drukte op het vliegveld Hoogeveen overdag, wordt dit na 19.00 uur 's avonds gedaan.

bergvliegenExpedities en bergvliegen

Ieder jaar worden diverse expedities gehouden met de zweefvliegtuigen. Vrijwel jaarlijks reist een ploeg naar het Franse Barcelonette en vliegen vanuit daar de Franse Alpen in. Hier zijn hoogtes en uitzichten haalbaar die in Nederland niet te vinden zijn. Ook Tsjechië en Spanje verkend.