Gebouwen van de zweefvliegclub

werkplaatsHangar

De VCH heeft een ruime zelfgebouwde hangar met plaats voor zo'n 6 toestellen op de grond en 4 opgehangen aan het dak. Tevens worden hier de lier, tractors en de startcaravan gestald.

Werkplaatsen

In hetzelfde gebouw bevinden zich twee werkplaatsen. Hier wordt in de winter onderhoud gepleegd aan de vliegtuigen en het rollend materieel. De werkplaatsen zijn verwarmd en van alle gemakken voorzien.

Briefingrooms

Boven de werkplaatsen zijn twee briefingrooms, waarvan de grootste is ingericht als leslokaal. Ook zijn hier het technicus kantoor, een electronica-werkhoek, een keuken, een bibliotheek met een grote verzameling zweefvlieg literatuur en een zithoek met TV. Er is een ADSL aansluiting voor de laatste weerberichten en de OLC, de zweefvliegcompetitie op internet.

briefingroomClubhuis / kantine

Ontspanning na de vliegdag en een plekje voor de familie zijn belangrijke dingen. Als VCH lid heb je een clubhuis met terras met uitzicht op het vliegveld ter beschikking. Het is heerlijk om op een zonnige dag het vliegbedrijf gade te slaan of een biertje te drinken na een dagje vliegen.

Het clubhuis is voorzien van een moderne keuken met een voorraad maaltijden, eten en drinken, woonkamer, piano, ruim terras, kampvuurplaats, zandbak en parasols.

Overnachten

Achter de hangar zijn twee ruime grasvelden. Deze bieden ´s zomers ruimte aan een aantal caravans en tenten. Vaak is het erg gezellig met vliegers van alle leeftijden. Het is in combinatie met het clubhuis een ideale basis voor een eigen zweefvliegvakantie.

clubhuisSanitair

Om de uitwendige vlieger te verzorgen is in de hangar een aantal moderne douches, toiletten en wastafels te vinden.

Vliegveld Restaurant / Brasserie

Het is dan wel niet speciaal voor de VCH leden, maar het vliegveld heeft een uitstekend restaurant met een gezellig terras naast de landingsbaan. Een mooie plek voor een middagje dagje kijken naar de vliegtuigen of een heerlijke maaltijd.