Tarieven en Lidmaatschappen

Per april 2015

Toelichting bij de tarieven

DiscusDe VCH is een actieve zweefvliegclub met een grote, moderne vloot, waarmee we 5 (!) dagen per week vliegen. Er is geen thermiektoeslag, je mag dus -in overleg met de anderen- net zo lang in de lucht blijven als je wilt. De leden maken hier graag gebruik van: met ruim 50 minuten kent de VCH het langste vluchtduurgemiddelde van Nederland, met een kwartier voorsprong op nummer twee. Je krijgt dus veel vliegtijd voor je geld. Er zijn behalve een zonnebril en een thermiekpetje geen bijkomende kosten, de opleiding en gebruik van de faciliteiten zijn gratis. Verder is de omgeving van ons veld prima thermisch en in de wijde omtrek vrij van luchtruimte beperkingen.

Voor jeugdleden is er een speciale korting op het lidmaatschap. In sommige seizoenen is er voor 14-19 jarigen een iFly sponsorregeling. Alle leden dienen KNVvL-lid en daarmee WA verzekerd te zijn. Een periodieke medische keuring is wettelijk verplicht. Elk vliegend lid dient tenminste 25 uur winteronderhoud te verrichten, wat eventueel kan worden afgekocht. Omgekeerd kan door jeugdleden ook geld worden verdiend door extra te winterwerken. Bovendien is het leuk, nuttig en gezellig werk. Een lidmaatschap kan ook later in het seizoen ingaan, de contributie wordt dan aangepast.

Leden van andere zweefvliegclubs kunnen bij de VCH hun sleepaantekening halen en geldig houden. Ook kan gestart worden met privé-vliegtuigen.

Meer informatie over onderstaande mogelijkheden vind je bij Zelf vliegen. Wanneer je twijfelt, kom dan gerust eens langs op het veld, of probeer of zweefvliegen iets voor jou is door middel van proeflessen of een aspirant lidmaatschap. Voor vragen, aanmeldingen enzovoorts kan je gerust contact opnemen.

Een lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van een kalenderjaar en wordt stilzwijgend verlengd. Een lidmaatschap kan worden beëindigd of in een andere lidmaatschapsvorm worden omgezet tot 1 december. Dit kunt u eenvoudig doen door een mail of een korte brief aan het secretariaat van de vereniging. Vermeld duidelijk uw naam en lidmaatschapsnummer in de brief of e-mail.

Winterstop: de VCH vliegt van begin maart tot eind oktober op alle dagen van de week behalve dinsdag en donderdag, tenzij het weer vliegen onmogelijk maakt.

Tarieven Zweefvliegen

Introductievlucht of proefles (vlieg minimaal 20 minuten mee, meer info) € 50
Groeps arrangement light (5-20 personen, 1 vlucht p.p., min. 20 min./2500 voet, koffie, lunch, hartige hap) € 95 p.p.
Groeps arrangement uitgebreid (Als bovenstaande plus drie gangen diner) € 130 p.p.
   
Jaarlidmaatschap VCH (5 dagen per week vliegen op VCH zweefvliegtuigen) 1e jaar: €495
Daarna: €795
Entreegeld (afgeschaft per 2015)  
Jaarlidmaatschap VCH (jeugdleden t/m 22 jaar of studerend) Jaar:
1: €165
2: €295
3: €425
4 en volgende: €545
Jaarlidmaatschap VCH (ouder dan 22 jaar uit gezin met VCH lid) € 575
Jaarlidmaatschap VCH (jeugdlid t/m 22 jaar uit gezin met VCH lid) € 470
iFly jeugd sponsorregeling (Klik hier voor info)  
Privélid (Vliegt niet als gezagvoerder op clubmateriaal) € 575
Associate lid (Incl. 3 sleepstarts per jaar) € 110
Sleepvlieger (vraag naar contributie, voorwaarden en mogelijkheden)  
   
KNVvL (Verplicht vanwege WA verzekering. Jeugdtarief t/m 18 jaar) link
   
Medische keuring (Bij Sportmedich adviescentrum in de buurt, prijsindicatie, wordt door sommige zorgverzekeringen vergoed. Kopie paspoort/ID mee!) € 85
   
Sleepstart leden andere clubs (1700 voet, hoger mogelijk, zie Gastvliegers) vanaf € 35
Oprotkabel/terugslepen voor overlandvliegers ledentarief
Sleepstart (VCH-leden zonder GPL, 1400 voet) € 15,00
Sleepstart (VCH-leden 1z/2z, 1700 voet, hoger slepen mogelijk tegen meerprijs) € 19,00/19,50
Lierstart (VCH-leden op Hoogeveen, alleen bepaalde ochtenden/avonden) € 3,50
Camping (Achter de hangar, incl sanitair+230V. Prijs: leden/niet-leden, zie campingregelement. Heel seizoen op aanvraag.) Tent €5/€8
Caravan €7/€10
(>2 pers: + €3 pppn)

Hoewel deze pagina met zorg wordt bijgewerkt, zijn te allen tijde zijn de laatste door het bestuur vastgestelde tarieven geldig. De introductievluchten, proeflessen en groepsarrangementen zijn kostendekkend en worden door leden en vrijwilligers verzorgd. Doel is het laten kennismaken van mensen met de zweefvliegsport.

Winterwerk