Over de vereniging

De Vliegclub Hoogeveen is opgericht in 1966, door 3 oud leden van de NNZC Witten. Vanaf het begin vloog men op Vliegveld Hoogeveen. In die tijd lag de baan in een andere richting en wel naast de Fokker fabriek, aan de rand van de stad. Er werd meestal gestart met een lier. Naarmate het motorvliegverkeer op het veld toenam, beperkte men het lieren tot de ochtenden en avonden, buiten de openingstijden van het veld. Voor overdag werd een sleepvliegtuig aangeschaft.

Begin tachtiger jaren bouwde de VCH een grote hangar met briefingroom en werkplaats, die later werd uitgebreid met een tweede werkplaats, tweede briefingroom en sanitaire voorzieningen voor overnachtingen. De VCH heeft de beschikking over een gezellig clubhuis met keuken.

De club wordt bestuurd door een groep kundige vrijwilligers. Allen hebben een achtergrond die van pas komt bij hun bestuursfunctie. De club wordt uiteraard draaiende gehouden door de leden, waarvan sommige instructeur, sleepvlieger, lierist of technicus zijn. Ook kunnen leden actief zijn in diverse commissies, zoals de zomerkampcommissie en de redactie van "de uitVluCHt", ons clubblad. Gedurende de winterstop (november t/m februari) steken veel leden de handen uit de mouwen voor het jaarlijkse onderhoud van de vliegtuigen, onder leiding van een aantal bevoegde technici.

De club heeft momenteel zo'n 100 leden, waarvan 20 jeugdleden. De club kent op dit moment geen wachttijd of ledenstop. De leden komen uit heel Nederland en reizen regelmatig samen.

Zie ook de Wikipedia pagina over de VCH.

groepsfoto 2008