Gastvliegers op Vliegveld Hoogeveen

triosleep

Let op: Momenteel GEEN zweefvliegactiviteit i.v.m. Coronavirus

Vanwege de aanwijzingen van de overheid rondom het Covid-19 Coronavirus, vinden op dit moment op Vliegveld Hoogeveen GEEN zweefvliegactiviteiten plaats. Dit geldt ook voor introductievluchten e.d., deze kunnen op een later moment gevlogen worden.

Privévliegers met een eigen vliegtuig of meegebracht clubvliegtuig kunnen bij de VCH een sleepstart maken, mits het vliegbedrijf en de sleepcapaciteit dit toelaat. Ook sleepinstructie en uitchecken (laagsleep) is mogelijk met een VCH instructeur op een van de ASK21's van de VCH.

Voorwaarde om te zweefvliegen op Hoogeveen is dat men volwaardig lid is van een actief vliegende zweefvliegclub elders. Vanzelfsprekend bestaat de mogelijkheid om lid van de VCH te worden. De VCH kent ook een privévliegerslidmaatschap.

Gastvliegers wordt verzocht vooraf even te overleggen via een van de telefoonnummers of het e-mailadres op de contactpagina. Het sleep- en instructierooster is tegenwoordig alleen te bereiken via de interne ledenwebsite.

Slepen is mogelijk naar de standaardhoogte van 1700 voet, ook andere hoogtes zijn mogelijk. Kijk voor het 1700' sleeptarief (eenzitters en tweezitters) op de tarievenpagina. Per vliegtuig is 6 euro landingsgeld verschuldigd aan de havendienst van EHHO, dit dient zelf te worden afgerekend. De VCH begint 's ochtends tussen 9:30 en 10:00 uur.